Je nieuwe huis inrichten: maar hoe?

Ben jij net in het bezit gekomen van jouw (nieuwe) droomhuis? Gefeliciteerd! Als de financiering rond is en het koopcontract getekend dan begint er nu een spannende tijd voor jou, maar ook een hele leuke: je mag je nieuwe huis gaan inrichten. Maar hoe?

Begin klein
Waarschijnlijk heb je al een behoorlijke inboedel van je oude/huidige huis. Een nieuw huis biedt natuurlijk weer allerlei nieuwe kansen op het gebied van inrichten, maar bedenk eerst wat echt nodig is omdat je nieuwe huis anders is ingedeeld en wat gewoon leuk is en niet per se nodig. Focus je dan eerst eens op de zaken die nodig vervangen moeten worden in je interieur zodat je daar later omheen kan “bouwen”.

Moodboards ter inspiratie
Er is geen betere plek voor inspiratie dan het internet. Op Pinterest kun je bijvoorbeeld je eigen “prikborden” aanmaken. Maak er bijvoorbeeld eentje voor de huiskamer, de keuken, je slaapkamer, de badkamer. kun je voor elke kamer inspiratie verzamelen en straks keuzes gaan maken in wat je echt zou willen kopen. Het is ook zeker niet verkeerd om eens ouwerwets wat interieurmagazines in huis te halen en met een schaar, lijm en een groot vel papier lekker te knutselen.

Stalen en testers
Indien je een beeld begint te krijgen van je nieuwe interieur dan kun je voor een heleboel zaken stalen en testers halen om te kijken hoe het licht erop valt en of het wel echt staat. Denk bijvoorbeeld aan muurverf testers (flexa heeft kleine testrollers), stalen van meubel- en gordijnstoffen, stukjes tapijt en stukken laminaat/parketvloer. Past het allemaal goed bij elkaar, valt het licht mooi, maakt het de ruimte groter i.p.v. kleiner? Met dit soort vragen kan je uiteindelijk tot de beslissing komen om door te gaan met het bestellen van de gewenste items.

Laat je niet gek maken
Het allerbelangrijkste met het inrichten van je nieuwe huis is dat je je vooral niet moeten laten gek maken door wat er allemaal kan. Je huis is natuurlijk nooit echt af, dus inrichten daar moet je vooral ook de tijd voor nemen. Begin bij een basis en ga het huis eerst als woonhuis ervaren voordat je het helemaal inricht. Veel plezier!