Woonwensenlijstje samenstellen

Ooit wel eens nagedacht over hoe je in je huidige huis bent beland? Is dat een bewuste keuze geweest of ‘viel’ je als een blok voor de woning? Waarom verhuisde je eigenlijk? Vanwege die mooie woning of omdat andere omstandigheden daarom vroegen?

Keuze bepalen

Vragen die misschien niet (meer) voor iedereen helder zijn. Wanneer je ergens lang woont, is het soms hard nadenken waarom je voor je huidige huis hebt gekozen. Keuzes worden immers op allerlei manieren bepaald en soms zijn de keuzes van toen niet meer relevant in het nu. Wilde je toen minimaal drie slaapkamers hebben in verband met de kinderen, nu is een logeerkamer voor de kleinkinderen misschien meer dan voldoende.

Nieuwe baan?

Die veranderende behoefte kan een hele sterke reden zijn om naar een nieuwe woning uit te kijken. Kinderen op komst? Groter wonen in het rustige buitengebied. Kinderen de deur uit of door omstandigheden er alleen voor komen te staan? Een onderhoudsarm appartementje in de stad. Nieuwe baan? Nieuwe relatie? Het zijn allemaal zaken die woonwensen beïnvloeden. 

Gedachtespinsels

Het kan daarom geen kwaad om bij een mogelijke verhuizing alle gedachtespinsels en feiten op papier te zetten zodat je weet wat je zoekt. Wie gericht zoekt, vindt sneller en laat zich niet verleiden tot een aankoop die eigenlijk niet in het plaatje past.

Criteria

Belangrijke criteria op dit gebied zijn bijvoorbeeld:

=        Wat hebben we aan budget en wat willen we hiervan besteden?

=        Na bijvoorbeeld vijf of tien jaar: ziet het plaatje, zowel financieel als gezinstechnisch, er dan nog steeds hetzelfde uit of zijn er veranderingen op komst?

=        Werk je over vijf of tien jaar nog en is je baan zeker? Of ben je zelfstandige en wil je kantoor aan huis en wil je dit voor langere tijd?

=        Heb je een baan: wat wil je maximaal aan tijd kwijt zijn om te forenzen?

=        Heb je voorzieningen in de omgeving nodig, van school tot buurthuis en van supermarkt tot station?

Binnenlopen

De lijst met mogelijke wensen is oneindig en toch heel individueel. Loop daarom gerust eens bij ons binnen, want als Garantiemakelaar kunnen wij je helpen om de wensen op rij te krijgen én er de juiste woning bij te vinden. Probeer het maar eens. Je bent welkom.

loek verouden
10

Wij zouden wel een 10 willen geven maar dat doe je niet zo gauw. Zeer prettige contacten, niets is te veel of lastig. Wij hadden van vrienden al gehoord hoe hun ervaringen waren.

Jan en  Trieneke Veenstra
10

Wij hebben altijd een hele goede en vertrouwde samenwerking. Het zijn hele goede personen met heel veel belangstelling voor hun klanten.

Verkoper van Spiegelstraat 97
9

Goede raadgeving en begeleiding Prettige samenwerking met de betreffende medewerker Wilfried . Alles liep prima

Lees meer
Terug
Recent bekeken